Placinta turnata pufoasa cu branza dulce

 

Placinta turnata pufoasa cu branza dulce, reteta simpla si rapida

Placinta cu branza dulce si stafide, desert simplu si rapid

Astazi, influentata fiind de vremea racoroasa de afara, mi s-a facut dor de copilarie si de placinta turnata cu branza dulce a bunicii mele. Umplutura cremoasa de branza dulce era imbogatita cu stafide aurii inmuiate in rom sau cu bucatele mici de ciocolata.

Mie imi placea placinta turnata cu ciocolata, fratelui meu cu stafide, asa ca bunica o facea in tavi micute, una cu ciocolata si una cu stafide, astfel incat amandoi sa fim multumiti.

Sotului meu ii plac enorm stafidele, asa ca de data aceasta, am folosit stafide pentru placinta cu branza dulce cu foaie turnata, dar, daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra, taiata in bucatele mici. Minunata este aceasta placinta si se face atat de simplu!

Bunica facea placinta cu branza dulce de vaci facuta in casa, eu am folosit ricotta de data aceasta, este foarte gustoasa si asa. De multe ori, cand nu aveam cantitatea suficienta de branza dulce in casa, adaugam si o parte de branza mascarpone, are un gust minunat si este perfect potrivita pentru aceasta prajitura turnata.

Va propun sa incercati aceasta reteta de prajitura pufoasa cu umplutura de branza dulce, este atat de gustoasa, sigur va fi pe placul intregii familii.

Daca va plac prajiturile cu branza dulce, incercati si placinta cu aluat fraged si branza Este delicioasa!

PLACINTA TURNATA CU BRANZA DULCE – INGREDIENTE ALUAT (TAVA 20×22 CM)

  • 130 g faina

  • 120 g zahar

  • 2 oua medii

  • 50 ml ulei floarea soarelui

  • 60 ml lapte

  • 4 g praf de copt

  • 1 varf cutit sare

Umplutura branza dulce pentru placinta – Ingrediente

  • 500 g ricotta/urda/branza de vaci

  • 2 oua medii

  • 40 g amidon de porumb/30 g faina

  • 75 g zahar tos fin

  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)

  • 100 g stafide/100 g ciocolata bucati

  • 1 lingurita plina coaja lamaie rasa

PREPARARE PAS CU PAS – PLACINTA CU BRANZA DULCE CU FOAIE TURNATA

 
  • Punem ricotta bine scursa intr-un vas, adaugam zaharul, amidonul si semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.
    Umplutura de branza placinta
  • Adaugam ouale, stafidele bine stoarse (inmuiem inainte stafidele, cca 10 minute, in putina apa calduta amestecata cu rom/esenta de rom), coaja de lamaie si amestecam pana la omogenizare.Umplutura de branza placinta

Preparare aluat turnat placinta

  • Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul si sarea si mixam pana cand aluatul devine spumos (cca 3 minute). Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt si amestecam. La sfarsit punem uleiul si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult. Aluatul final trebuie sa fie fluid, cu o consistenta putin mai groasa decat cea a clatitelor.aluat turnat placinta
  • Tapetam tava cu unt si hartie de copt si adaugam jumatate din compozitia aluatului. Il coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
    pandispan copt placinta
  • Scoatem tava dn cuptor si peste blatul de pandispan fierbinte adaugam umplutura de branza si stafide in strat uniform. Peste stratul de branza si stafide, punem aluatul ramas si il nivelam cu grija.strat pandispan placinta turnata
  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru inca 35 minute sau pana cand se rumeneste uniform

.placinta cu branza dulce coapta

  • O socatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat si o taiem in bucati. O servim cu pofta! Este delicioasa!Placinta turnata cu branza si stafide detaliu

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال