Rețeta zilei este „Musaca vegetală”.
Ingrediente
- 2 vinete
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 2 roșii
- 100 g champignon
- 1 lingură de făină
- 125 ml lapte degresat
- 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
- sare și piper
Mod de preparare:
Musaca Vegetală este o mâncare de post.
– Tăiați vinetele în rondele subțiri și lăsați-le să se înmoaie în apă cu sare;
– Sotați celelalte legume; mai întâi ceapa și usturoiul, după care adăugați ciupercile și roșiile; rondelele de vinete le gătiți pe grătar;
– Într-un vas de yena așezăți un strat de rondele de vinete și peste ele puneți un strat din legumele sotate; repetați procedeul până se termină rondelele de vinete; se începe și se termină cu un rând de vinete;
– Cu făina și laptele facem un sos bechamel pe care îl punem peste musaca și gratinăm 6-7 minute.