Mini tarte cu ciuperci, spanac si piure de linte

Ingriediente:
300 g - Faina
90 g - Grasime de cocos (unt)
100 ml - Apa (rece)
2 catei - Usturoi (tocati marunt)
250 g - Ciuperci
250 g - Spanac 250 g - Linte (verde)
600 ml - Supa de legume
100 g -Iaurt din soia
Sare - dupa gust
Piper - dupa gust
1 lingurita Tahini
Jumatate - de lamaie
20 g - Ulei

Mod de preparare:
Pasul 1
Pune faina intr-un bol, sare, untul de cocos si incorporeaza-l pe acesta in faina pana cand obtii un aluat nisipos. Apoi adauga apa rece si amesteca pana obtii un aluat compact pe care il formezi ca o bila, il invelesti in folie alimentara si il dai la frigider pentru minim 30 de minute.
Pasul 2
Pune intr-o tigaie ulei, usturoiul tocat marunt si lasa-l 1 minut. Adauga ciupercile taiate cubulete si lasa-le pe foc 5 minute. Apoi adauga spanacul in transe si mai lasa pe foc 1, 2 minute sau pana se inmoaie spanacul. Asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul de ciuperci cu spanac intr-un bol si ocupa-te de piureul de linte.
Pasul 3
Pune lintea verde la fiert in supa de legume timp de 30 minute sau pana cand se patrunde foarte bine lintea si supa scade. Ia de pe foc, lasa 5 minute la racit si apoi blenduieste si gata piureul.
Pasul 4
Pune iaurtul intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga tahini, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul si omogenizeaza bine totul. Serveste tartele cu sosul de iaurt cu tahini.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال