Ingriediente:
300 g - Faina
90 g - Grasime de cocos (unt)
100 ml - Apa (rece)
2 catei - Usturoi (tocati marunt)
250 g - Ciuperci
250 g - Spanac 250 g - Linte (verde)
600 ml - Supa de legume
100 g -Iaurt din soia
Sare - dupa gust
Piper - dupa gust
1 lingurita Tahini
Jumatate - de lamaie
20 g - Ulei
Mod de preparare:
Pasul 1
Pune faina intr-un bol, sare, untul de cocos si incorporeaza-l pe acesta in faina pana cand obtii un aluat nisipos. Apoi adauga apa rece si amesteca pana obtii un aluat compact pe care il formezi ca o bila, il invelesti in folie alimentara si il dai la frigider pentru minim 30 de minute. Pasul 2 Pune intr-o tigaie ulei, usturoiul tocat marunt si lasa-l 1 minut. Adauga ciupercile taiate cubulete si lasa-le pe foc 5 minute. Apoi adauga spanacul in transe si mai lasa pe foc 1, 2 minute sau pana se inmoaie spanacul. Asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul de ciuperci cu spanac intr-un bol si ocupa-te de piureul de linte. Pasul 3 Pune lintea verde la fiert in supa de legume timp de 30 minute sau pana cand se patrunde foarte bine lintea si supa scade. Ia de pe foc, lasa 5 minute la racit si apoi blenduieste si gata piureul. Pasul 4 Pune iaurtul intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga tahini, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul si omogenizeaza bine totul. Serveste tartele cu sosul de iaurt cu tahini.
300 g - Faina
90 g - Grasime de cocos (unt)
100 ml - Apa (rece)
2 catei - Usturoi (tocati marunt)
250 g - Ciuperci
250 g - Spanac 250 g - Linte (verde)
600 ml - Supa de legume
100 g -Iaurt din soia
Sare - dupa gust
Piper - dupa gust
1 lingurita Tahini
Jumatate - de lamaie
20 g - Ulei
Mod de preparare:
Pasul 1
Pune faina intr-un bol, sare, untul de cocos si incorporeaza-l pe acesta in faina pana cand obtii un aluat nisipos. Apoi adauga apa rece si amesteca pana obtii un aluat compact pe care il formezi ca o bila, il invelesti in folie alimentara si il dai la frigider pentru minim 30 de minute. Pasul 2 Pune intr-o tigaie ulei, usturoiul tocat marunt si lasa-l 1 minut. Adauga ciupercile taiate cubulete si lasa-le pe foc 5 minute. Apoi adauga spanacul in transe si mai lasa pe foc 1, 2 minute sau pana se inmoaie spanacul. Asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul de ciuperci cu spanac intr-un bol si ocupa-te de piureul de linte. Pasul 3 Pune lintea verde la fiert in supa de legume timp de 30 minute sau pana cand se patrunde foarte bine lintea si supa scade. Ia de pe foc, lasa 5 minute la racit si apoi blenduieste si gata piureul. Pasul 4 Pune iaurtul intr-un bol, asezoneaza cu sare si piper, adauga tahini, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul si omogenizeaza bine totul. Serveste tartele cu sosul de iaurt cu tahini.