Sunteti pe cale de a descoperi noua voastra reteta preferata din aceasta vara (mai ales daca la urmatorul gratar veti servi acesti cartofi cu un burger vegan cu conopida si avocado ). Sunt perfecti daca aveti mai multi invitati, si super usor de facut.
Acesti cartofi noi la tigaie sunt fragezi si pufosi in interior, crocanti, rumeniti si aurii la exterior. Nu sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce inseamna ca sunt si sanatosi. Nu este nevoie sa incingeti casa folosing cuptorul (insa daca nu va deranjeaza caldura, o sa va placa si aceasta reteta de cartofi striviti la cuptor cu usturoi si parmezan ). Va puteti adapta in functie de ce verdeturi aveti la indemana, astfel, puteti face reteta de cartofi la tigaie pe tot parcursul anului. Acesti cartofi inabusiti cu usturoi pot fi serviti ca si garnitura alaturi de foarte multe feluri principale, cum este kebab-ul de curcan cu sos de iaurt si sumac . Sau daca doriti o masa vegetariana sau vegana, ii puteti servi langa conopida la cuptor . Este un fel de mancare pentru care veti folosi o singura tigaie si sunt gata in aproximativ 30 de minute.
Ce Avem Nevoie Pentru Aceasta Reteta
Acestea sunt ingredientele de care veti avea nevoie pentru acesti cartofi inabusiti la tigaie:
Cartofi noi. Eu prefer sa fac aceasta reteta cu cartofi noi albi, cand sunt in sezon. Se potrivesc foarte bine si cartofii albi mai micuti sau cartofii rosii. Insa asigurati-va ca ii spalati foarte bine inainte si ca ii taiati in felii egale pentru a se gati uniform.Ulei. Puteti folosi ulei de floarea soarelui, de masline sau ulei de avocado, in functie de preferinte.Usturoi. Cine nu iubeste usturoiul? Bineinteles ca daca nu aveti usturoi proaspat la indemana, il puteti inlocui cu o lingurita de pudra de usturoi.Verdeturi proaspete. Combinati orice tip de verdeturi va plac: rozmarin, patrunjel, marar, oregano sau cimbrisor.
Ce Ingrediente Putem InlocuiFolositi alt tip de cartofi. Puteti folosi mai multe tipuri si sa le combinati intre ele. Insa, alegeti cartofi mici, pentru a asigura o gatire uniforma.Puteti folosi orice tip de verdeturi proaspete sau uscate. Presarati parmezan proaspat ras sau pecorino pe deasupra si mai gatiti pentru cateva minute pentru a se topi. La fel de bine se potriveste si mozzarella, cheddar-ul sau branza feta. Apropo de branza, daca va place si voua la fel de mult cum imi place mie, cartea noastra de bucate este plina de retete cu toate tipurile de branzeturi.Folositi grasime de rata sau de gasca in locul uleiului, pentru a da o aroma mai intensa acestor cartofi inabusiti la tigaie.Inlocuiti apa cu supa de legume pentru un gust mai bogat. O puteti face dintr-un cub bio concentrat, o puteti cumpara gata facuta sau pregatiti-o chiar voi acasa.Adaugati bacon: gatiti baconul tocat in cubulete intr-o tigaie pana devine crocant si auriu la exterior. Apoi transferati-l pe o farfurie cu un servetel de bucatarie pentru a absoarbe grasimea. Gatiti cartofii in grasimea ramasa de la bacon iar cand sunt gata, presarati-l pe deasupra. Cum Se Fac Cartofii Noi la Tigaie
O sa va explic pasii mai in detaliu, cu poze, pentru a gati aceasta reteta de cartofi noi la tigaie.
Incepeti prin a spala foarte bine cartofii. Apoi, cu ajutorul unui cutit ascutit, taiatii in doua, pe diagonala. Ar trebui sa aiba cam 1 cm grosime.
Puneti-i intr-un bol incapator si adaugati uleiul, usturoiul, verdeturile proaspete si/sau uscate, sare si piper dupa gust. Amestecati totul foarte bine cu pentru a acoperi cartofii in amestec.
Intre timp, puneti la incins tigaia. Cand uleiul este fierbinte, adaugati cartofii si ½ cana de apa. Acoperiti tigaia imediat si gatiti-i pentru 15-20 de minute, pana cand pot fi strapunsi foarte usor cu furculita.
La final, scoateti capacul si mai gatiti-i inca 8-10 minute, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Presarati extra verdeturi pe deasupra si serviti-i calzi!
Intrebari si RaspunsuriCe putem servi cu cartofi inabusiti cu usturoi si verdeturi? Orice tip de carnati merg foarte bine (vegani, de vita, porc, pui sau curcan). Feliati-i si adaugati-i in tigaie cu cartofii dupa ce luati capacul. Mai puteti servi cartofii cu file somon la cuptor , chiftelute de pui sau chiftelute de ton .
Cum se gatesc acesti cartofi noi in air fryer? 1. Amestecati cartofii cu uleiul, verdeturile, sarea si piperul si asezati-i in cosul de la air fryer. 2. Gatiti pentru 10 minute la 200° C. 3. Intoarceti cartofii cu o spatula si mai gatiti-i pentru inca 8-10 minute, sau pana devin aurii la exterior si moi in interior.
Cum se face aceasta reteta de cartofi noi in crockpot? 1. Adaugati cartofii si apa in crockpot. 2. Puneti capacul si gatiti pentru 4-5 ore pe functia LOW sau 2-3 ore pe functia HIGH, sau pana devin fragezi. Tineti cont de faptul ca timpul de gatire difera foarte mult in functie de dimensiunea cartofilor, dar si de crockpot-ul pe care il folositi. Asadar, experimentati si vedeti ce functioneaza cel mai bine pentru voi.
Sfaturi Utile Inainte de a gati cartofii, asigurati-va ca toate bucatile au o grosime similara. Acest lucru ii va ajuta sa se gateasca uniform. Daca unii sunt mai mari decat altii, taiati-i in trei pentru a ajunge la o grosime uniforma. Folositi o tigaie incapatoare, antiaderenta, care nu lipeste. Trebuie sa fie incapatoare pentru a evita supraaglomerarea. Cartofii se fragezesc cand sunt gatiti cu apa si capacul pus, insa daca sunt foarte inghesuiti, nu se vor rumeni spre final cand ii veti gati fara capac Daca insa nu va ajuta foarte mult tigaia pe care o aveti, adaugati un pic mai mult ulei la gatire. Cartofi Inabusiti La Tigaie
Acesti cartofi inabusiti la tigaie sunt usor crocanti la exterior, fragezi in interior si plini de savoare datorita verdeturilor proaspete. Sunt garnitura perfecta pentru multe feluri de mancare, fie cu carne sau vegetariene.
Categorie Fel Principal, Garnitura
Prosop de bucatarie
Tocator
Cutit
Bol incapator
Tigaie antiaderenta
Spalati foarte bine cartofii, apoi stergeti-i cu un prosop curat de bucatarie.
Asezati cartofii pe un tocator mare de lemn si taiati-i in 2 pe lungime, apoi asezati-i intr-un bol incapator.
Adaugati uleiul, usturoiul si un praf generos de sare si piper. Tocati verdeturile si adaugati-le peste cartofi.
Amestecati-i foarte bine cu mainile curate.
Incingeti uleiul intr-o tigaie antiadrerenta, la foc mediu.
Adaugati cartofii cu usturoiul si verdeturile si turnati 1/2 cana de apa.
Acoperiti tigaia cu capacul si gatiti la foc mediu 15-20 de minute, sau pana ce ii puteti strapunge usor cu o furculita.
Verificati dupa 12 minute si mai adaugati apa daca este nevoie.
Cand cartofii sunt fragezi, indepartati capacul.
Continuati sa ii gatiti fara capac pentru 8-10 minute, intorcandu-i si pe partea cealalta, pana sunt foarte bine rumeniti.
Garnisiti cu mai multe verdeturi tocati si serviti-i calzi!
Taiati toti cartofii de aceeasi dimensiune pentru a se gati uniform. Daca aveti si cartofi mai mari, taiati-i in 3 pentru a obtine aceeasi grosime. Folositi o tigaie antiaderenta mare, pentru a nu se aglomera; daca nu au suficient loc, nu se vor rumeni. Pe toata baza tigaii trebuie sa fie un strat foarte subtire de ulei inainte de a pune cartofii, pentru a nu se arde. In cazul in care vreti sa rumeniti cartofii mai mult, adaugati o lingura de ulei in plus dupa ce scoateti capacul. Puteti folosi orice tip de cartofi aveti la indemana, atata timp cat sunt mici. Puteti presa usturoiul sau il puteti da pe razatoarea cea mai fina. Pentru mai multa aroma, folositi ulei de masline, iar pentru un gust neutru pe cel de avocado. Insa aveti grija sa nu ajunga in punctul in care scoate fum. Daca va doriti si mai multa savoare, gatiti acesti cartofi noi la tigaie in grasime de rata sau de gasca. Daca nu aveti un capac pentru tigaie, folositi o alta tigaie asezand-o deasupra. Ori puteti acoperi si cu o folie de aluminiu. Apa se poate inlocui cu supa de legume pentru un gust mai bogat.