Cum faci Bomboane Raffaello din doar 3 ingrediente

Se vede că l-am încheiat pe 2020 și l-am început pe 2021 pe acorduri de dulciuri, nu? Al doilea articol pe anul acesta, iată că este tot o rețetă de desert, ca și primul! Deh, fiecare cu păcatele lui! Eu mi le recunosc pe ale mele, mă căiesc pentru ele, dar nu pot promite că nu le mai săvârșesc. Singura consolare este că încerc tot mai des să prepar dulcele în casă. Zahărul tot zahăr rămâne, dar măcar fac dulciuri mai simple, în care nu se combină zahărul cu margarina, tot felul de creme și aditivi.

Azi vă prezint una dintre cele mai rapide și mai ușoare rețete: bomboane Raffaello din doar trei ingrediente. Sunt foarte gustoase, chiar dacă nu la fel de cremoase ca bomboanele Raffaello originale, și sunt gata în maxim 15 minute, cu tot cu spălat vase. Știți că vasele sunt marea mea problemă!

Pentru această rețetă eu am folosit o cutie de cremă de brânză Olympus cu 21% grăsime. Este grasă, dar nu cât un pachet de 200 de grame de unt, și mie îmi place chiar mai mult cum se combină gustul ei cu cel al nucii de cocos. Am pus crema de brânză într-un bol, am adăugat 2 linguri de miere, puțină esență de vanilie și apoi nuca de cocos răzuită. Câtă nucă de cocos? Nu știu să vă spun. Nu am cântărit. Ideea este să puneți până obțineți o compoziție care nu se mai lipește de mână și poate fi ușor modelată sub formă de biluțe. Dacă puneți prea multă nucă de cocos și compoziția devine sfărâmicioasă, nu vă panicați! Mai adăugați câte o lingură de lapte și amestecați, până ajungeți la consistența dorită.

Se poate amesteca și cu o lingură, dar cel mai bine este cu mana, așa simțiți exact textura compoziției și știți când este cazul să vă opriți din adăugat nucă de cocos sau lapte.

Din compoziția obținută, formați mingiuțe/biluțe de dimensiunea dorită și le tăvăliți prin nucă de cocos răzuită. Asta e tot! Mai simplu și mai rapid de atât nu cred că se poate.

Gustul acestui desert mie mi se pare absolut fantastic. La capitolul textură, s-ar putea să nu placă 100% mofturoșilor, vorbind de o cantitate mare de nucă de cocos, care sigur că este mai uscăcioasă decât cea din arhi-cunoscutele bomboane din comerț. Având în vedere că am folosit cremă de brânză, nu unt, nu lapte praf, nu lapte condensat sau altele de genul acesta, este de înțeles.

Cu siguranță, această variantă de bomboane Raffaello cu cremă de brânză este mai light decât altele, vă poate ajuta să vă satisfaceți pofta de dulce, chiar și atunci când sunteți la dietă, și poate fi consumată și de către cei foarte mici. Mierea poate fi înlocuită cu zahăr sau orice alt tip de îndulcitor doriți, după gust.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال