Alimente care te ajută să ai abdomenul plat

Alimente care te ajută să ai abdomenul plat

Pentru a avea talia suplă nu-i nevoie întotdeauna de diete draconice sau de antrenamente epuizante. De multe ori e suficient doar să-ți modifici puțin stilul de viață și să-ți corectezi pe ici pe colo obiceiurile alimentare. Unul dintre acestea implică includerea în meniu cu prioritate a anumitor alimente. Prin conținutul lor special de substanțe nutritive, acestea te pot ajuta să ții la distanță kilogramele în plus și colăceii de pe abdomen.

Cuprins

Fă-ți o prioritate din a include mai des în meniu aceste alimente și-ți vei crește substanțial șansele de a avea acel abdomen plat, mult visat. Să scapi de burtica inestetică poate fi mai simplu decât crezi.

Quinoa

De fiecare dată când alegi un produs din cereale integrale în locul unuia preparat din făina albă spoliată de nutrienți, mai câștigi o bătălie în lupta cu grăsimea abdominală. Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania, din SUA, vin cu dovezi clare în aceste sens. Oamenii de știință au descoperit în cadrul unui studiu că persoanele care au consumat cereale integrale și produse derivate din acestea au pierdut de două ori mai multă grăsime de le nivelul burții decât cele care mâncat produse din făină albă. Asta în condițiile în care au consumat același număr de calorii.

Un argument în plus în favoarea consumului de quinoa face referire la capacitatea acesteia de a ține sub control apetitul. Față de boabele de cereale obișnuite, quinoa conține de două ori mai multe proteine necesare pentru instalarea și menținerea senzației de sațietate. De asemenea, conține mai puțini carbohidrați care cresc nivelul glicemiei. Pe de altă parte, quinoa vine la pachet și cu grăsimi sănătoase.

Începe-ți ziua cu o cană de quinoa gătită, cu ½ de cană de lapte și ½ de cană de afine. Reprezintă o alternativă excelentă la cerealele clasice de la micul dejun, care te va ajuta să-ți subțiezi silueta.

Kefirul

Fă-ți un bun obicei din a consuma zilnic kefir. Acest produs lactat are puține calorii, este plin de proteine și de probiotice. Dacă proteinele sunt importante pentru menținerea senzației de sațietate, probioticele ajută la echilibrarea florei intestinale, îmbunătățesc digestia și scad riscul de balonare. În plus, descurajează câștigul ponderal.

Există studii care au relevat că speciile Lactobacillus fermentum și Lactobacillus amylovorus, prezente din abundență în kefir, contribuie la scăderea țesutului adipos de la nivel abdominal. Așadar, ai motive serioase să incluzi în meniu acest aliment lactat, de altfel plăcut la gust.

Avocado

Nu-ți fie frică de acest fruct doldora de grăsimi. Sunt grăsimi mononesaturate sănătoase, care se găsesc și în uleiul de măsline. Acestea au fost legate de scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL), precum și de scăderea în greutate. De fapt, un studiu longitudinal recent publicat în „Jurnalul de medicină din New England” a stabilit că dieta mediteraneeană bogată în grăsimi sănătoase este mai eficientă în ceea ce privește managementul ponderal decât o dietă care evită cu totul grăsimile.

În concluzie, consumă fără remușcări avocado. Bucură-te ori de câte ori ai ocazia de un guacamole delicios, de un smoothie sau de o salată care-l are în compoziție.

Ouăle

S-a stabilit că persoanele care au crescut procentul de calorii provenind din proteine în dieta lor au ars cu 71 de calorii pe zi mai mult. Nu pare foarte mult la prima vedere. Dacă însă afli că asta poate însemna o scădere ponderală de 7,4 kg într-un an, lucrurile capătă parcă o cu totul altă perspectivă, nu-i așa? Ca să te asiguri că-ți pui serios la treabă metabolismul încă de dimineață, consumă ouă la micul dejun. Sunt o sursă bogată (6.3 g/bucată) și completă de proteine, furnizând toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Totodată, ouăle sunt unele dintre cele mai nutritive alimente, întrucât, pe lângă proteine, asigură cantități apreciabile de vitamine și minerale per unitatea de volum, dar și per numărul de calorii. Și apropo de calorii, un ou mare n-are mai mult de 77 de calorii. În schimb, este hrănitor și promovează sațietatea.

Grepfrutul

Există dovezi clare care arată că grepfrutul poate accelera pierderea în greutate. U studiu derulat pe un grup de de 100 de adulți a relevat că subiecții care au consumat câte jumătate de grepfrut la fiecare masă au slăbit, în medie, 1,6 kilograme în decurs de 12 săptămâni. Și asta fără să-și fi modificat dieta sau alte obiceiuri și comportamente.

Cei care, în loc de fruct, au consumat câte o porție de suc de grepfrut la fiecare masă au slăbit, în medie, 1,4 kilograme. Trebuie menționat însă că au fost foarte mulți participanți care au reușit să dea jos în jur 4,5 kilograme. Deci ai motive întemeiate să te împrietenești cu acest fruct. Cu atât mai mult cu cât acesta are multe alte beneficii. Este o sursă bună de vitamina C, ajută la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, boli de inimă și unele tipuri de cancer.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال