MACERAT de SCORȚIȘOARĂ pentru scăderea GLICEMIEI și combaterea INFECȚIILOR

MACERAT de SCORȚIȘOARĂ

Acest remediu conține două mirodenii pe care de regulă le folosim împreună la aromatizarea deserturilor și a băuturilor. Este vorba despre scorțișoară și cuișoare. Beneficiile lor merg mult mai departe de domeniul alimentar. Datorită compușilor cu potențial farmacologic pe care îi conțin pot fi considerate adevărate medicamente ale naturii.

Pe lângă faptul că au o aromă dulceagă aproximativ asemănătoare, împărtășesc și proprietăți terapeutice similare. Ambele sunt antioxidante, antibacteriene, anti-diabetice și stimulente. Un domeniu de mare interes în care este studiată scorțișoara este cel al diabetului. Rezultatele mai multor cercetări au arătat că aceasta ajută atât la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Insulina este unul din hormonii-cheie care reglează metabolismul și modul în care este utilizată energia. Este totodată esențială pentru transportul glucozei din fluxul sanguin în celule.

Unele persoane dezvoltă rezistență la efectele insulinei, fapt care poate crește riscul sindromului metabolic și al diabetului de tip 2. Scorțișoara reduce rezistența la insulină, iar prin faptul că îmbunătățește funcția acestui hormon, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Efectele sale anti-diabetice au fost confirmate și în studiile umane. Doza zilnică recomandată este de 1-6 g., echivalentul a ½ linguriță -3 lingurițe de scorțișoară. Scorțișoara impresionează de asemenea prin efectele antimicrobiene diverse prin care combate diferite tipuri de infecții: antibacteriene, antifungice și antivirale (inclusiv a virusului HIV).

Acest lucru se datorează conținutului de cinamaldehidă. La rândul lor, cuișoarele au proprietăți antimicrobiene, prin care împiedică creșterea microorganismelor, îndeosebi a bacteriilor. Un studiu în eprubetă a arătat că uleiul esențial de cuișoare este eficient împotriva E.coli.

Studiile pe animale au arătat că acestea susține sănătatea ficatului și ajută la stabilizarea nivelurilor zahărului de sânge. Cuișoarele cresc secreția de insulina și îmbunătățesc funcția celulelor care produc insulină. Atât cuișoarele, cât și scorțișoara împrospătează respirația și combat afecțiunile bucale.

Macerat de scorțișoară – rețetă

Ingrediente
4 bețe de scorțișoară (Ceylon)
60 g de cuișoare
1 litru de apă

Preparare

Atenție, în scop terapeutic se folosește doar scorțișoara Ceylon, care se găsește în magazinele naturiste. Scorțișoara Cassia (care se găsește de regulă în magazinele alimentare) poate cauza toxicitate în doze mari sau repetate. Puneți toate ingredientele într-un borcan, închideți ermetic și păstrați-l în frigider timp de 5 zile. Se consumă câte 100 ml de macerat, dimineața, pe stomacul gol. Ajută atât la scăderea glicemiei, cât și a colesterolului și a trigliceridelor. Totodată, are efect energizant și combate respirația neplăcută.



 

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال