Dieta cu ouă fierte sună tentant, mai ales că aceste alimente conferă saţietate pe termen lung, au puţine calorii şi sunt ieftine, dar ţine cont că fiecare organism reacţionează diferit atunci când se petrece o schimbare în regimul alimentar.
Dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, o dietă cu ouă fierte ar putea fi răspunsul pe care îl cauţi. Chiar dacă regimul presupune consumul a doar câteva categorii de alimente, se pare că acesta are un efect benefic asupra metabolismului.
Trebuie să reţii însă că, odată ce s-a terminat perioada în care ţii această dietă, trebuie să te rezumi la alimente sănătoase, fără grăsimi şi zahăr în exces, pentru a preveni efectul yo-yo, scrie Brightside.me.
Înainte să îţi oferim meniul pentru cele 14 zile de dietă, iată ce trebuie să ţii minte: bea cât mai multă apă (8-10 pahare pe zi), fă zilnic măcar 30 de minute de mişcare, elimină fast-foodul, băuturile carbogazoase, alcoolul, redu cantitate de alimente sărate sau bogate în zahăr.
De asemenea, consultă-te cu medicul înainte de a ţine această dietă. Chiar dacă ouăle sunt alimente bogate în proteine, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase, ele nu trebuie consumate în exces.
Dieta cu ouă fierte sună tentant, mai ales că aceste alimente conferă saţietate pe termen lung, au puţine calorii şi sunt ieftine, dar ţine cont că fiecare organism reacţionează diferit atunci când se petrece o schimbare în regimul alimentar.
Aşadar, chiar dacă unei persoane i se potriveşte acest regim şi reuşeşte să îşi atingă scopul, asta nu înseamnă că tu vei avea aceleaşi rezultate. În plus, trebuie să fii atentă să nu îţi dăuneze sănătăţii, motiv pentru care reamintim importanţa discuţiei cu medicul înainte de a ţine această dietă.
Iată ce presupune dieta cu ouă fierte pe zile! Dieta cu ouă fierte: meniu pe două săptămâni
Prima săptămână
Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală (sau orice fruct citric), prânz – 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere, cină – un bol cu salată de legume şi pui.
Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un bol cu salată de legume verzi şi pui, cină – o salată de legume, o portocală şi 2 ouă fierte.
Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt, cină – o salată de legume cu pui.
Joi: mic dejun – 2 ou[ fierte şi o portocală, prânz – un fruct la alegere, cină – o salată de legume cu pui făcut la abur.
Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte, cină – o slată cu peşte la grătar.
Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un fruc la alegere, cină – legume şi pui făcute la abur.
Duminică: mic dejun – 2 ouă şi o portocală, prânz – salată de roşii, legume şi pui făcute la abur, cină – legume la abur.
Săptămâna a doua
Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui la grătar sau la abur, cină – o portocală, salată de legume şi 2 ouă fierte.
Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – 2 ouă fierte cu legume făcute la abur, cină – salată de legume cu peşte la grătar.
Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – o portocală, salată de legume, 2 ouă fierte.
Joi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume la abur, o felie de brânză cu conşinut redus de grăsime şi 2 ouă fierte, cină – salată de legume cu pui.
Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu sardine, cină – salată de legume cu 2 ouă fierte.
Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – un fruct la alegere.
Duminică: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume şi pui făcute la abur, cină – legume şi pui la abur.